Ivan Suchel

CNN nebo TASS?

17. 11. 2008 5:38:16
"Cože?" Nemohl jsem věřit svỳm uším. Pokaždé když s někým z Čech mluvím, tak mi vyrazí dech nějakou takovou jobovou zvěstí. Nejhorší na tom je, že většina lidí tam "doma " v Čechách tomu věří. A proč vlastně ne? Je to přece "naše" CNN, která tvrdí, jak je v USA špatně a jak je Amerika ve své nabubřelosti konečne na dně.
Bud dobry American
Nesnaz se premyslet!
Bud dobry American Nesnaz se premyslet!

"Věro? Cože to říkali v TV?"

Znovu poslouchám tu zprávu. Prý tady u nás vláda zařizuje stanová městečka pro oběti krize. Jeden aby se teď bál domů. Co když už jsem také takový nešťastník a místo mne v mém vlastním domě bydlí nějaký kapitalistický makléř z Wall Streetu? Kam jen proboha živého složím svou nešťatnou hlávku?

No a tak mi to nedalo a ejhle, na stránkách internetu objevuji CNN raport..

http://www.youtube.com/watch?v=P_C1ewdPTsI&feature=related

Na první pohled nic zvláštního. Paní hlasatelka s účastí komentuje strašlivou krizi. Doslova říká,že tu máme šedesát tisíc ...ale čeho vlastně? Nevěřícně si ten kousek přehrávám znovu a znovu...pauza a najednou obrázek plakátu se silně levicovou propagandou jak z padesátých let totality. Myslím, že se tomuto "uměleckému "směru říkalo socialistický realismus. Celý šot je protkaný touhle subliminal (schovanou podvědomou) propagandou! Konečně jasnỳ důkaz toho o čem to CNN vlastně celé je. I když je to nejspíše někým upravené jen pro internet a skutečná reportáž byla odvysílaná bez této hrůzi.

Pátral jsem dál a věřte nevěřte, ono to stanové městečko opravdu existuje. Ale není tam ani 30 lidí, natož šedesát nebo vlastně šedesát tisíc, jak by se nám velice chytře snažil šot namluvit...ono CNN opravdu nelže, to by mu tady přišlo sakra draho nějaké oznámení, že "díky krizi vzrostl počet bezdomovců ...___PAUZA PORUCHA VTEŘINOVĀ PROPAGANDA ___ ..na šedesát tisíc." Ve skutečném šotu pro TV to jen šikovně zamaskují do rozvinuté věty tak aby dojem byl stejný.

Každý si pak zákonitě musí myslet, že v táboře je 60,000 obětí kapitalismu. A tak je to se vším. Jenže ono se mluví o nárustu domů převzatých zpět bankou a ne o počtu lidí vyhozených na ulici nebo obyvatel campu.

Jak to tedy s tou krizí v USA vastně je? Nevím toho moc, nejsem odborník, ale sleduji politiku, trošku jsem hrál na burze (docela úspěšně, než mě zlomila pýcha a ztratil jsem vše) a hlavně žiju tady. Což je veliká výhoda,protože to vidím z první ruky, ze své vlastní zkušenosti.

Od té doby co se rozvádím, a jsou to už dva roky, to se mnou finančně jde od desíti k pěti. Jenže díky této zdánlivě chmurné skutečnosti vím, že je to všechno jen propaganda. Může mi někdo vysvětlit, když je ta strašlivá kreditová krize, proč mě, který se jasně topím v dluzích, nevzali kreditní karty? Jak je možné, že na ně pořád ještě mohu nakupovat? Nikomu v mém okolí nezavřeli kredit. Jen American Express mi před rokem oznámil, že ve mně už nemá takovou důvěru a snížil mi limit z deseti tisíc na pět.

Nedávno vláda odhlasovala 700 biliónů na (podle agentur jako CNN) pomoc magnátům z Wall Streetu.

Co už se však opomnělo je fakt, že nemalé procento z této sumy jde na takzvané Modifikace půjček.

Kvalifikuje se téměř každý, jehož nemovitost má "negativní" hodnotu. Například jako já. Koupil jsem dům za $389,000.00, ale v důsledku krize jeho hodnota klesla na $215,000.00. Jednoduše řečeno prodělávám 174,000.00. V případě kdybych přestal z jakéhokoliv důvodu platit, banka přijde o mnoho peněz. A tak vláda skupuje tu negativni hodnotu, banky spolknou hořkou pilulku a majitel domu dostane novou půjčku na skutečnou současnou hodnotu domu. Háček je v tom, že stát je spolupodílníkem a vlastní 10 až 50% podílu z výdělku v případě, že se rozhodnete dům prodat. Ale jsem si jist, že i tady se najde způsob, jak z toho chytře stát vyvlastnit. Jisté je, že bezdomovců a lidí, co přišli o práci a nemovitosti přibývá, jenže stanová městečka si bezdomovci stavěli odjakživa. Jisté také je, že co svět světem stojí, mocní se snaží ovlivnit masy. Ani v naší pokročilé civilizaci to není výjimkou. Jediný rozdíl je v tom, že nám opravdu nelžou.

Pan Goebbels by měl jistě radost.

Autor: Ivan Suchel | karma: 16.40 | přečteno: 1797 ×
Poslední články autora